Вести

ВИШЕ ОД 100 ПОРОДИЦА ЗБРИНУТО ЗА НЕКОЛИКО ГОДИНА

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је, заједно са својим сарадницима, посетио Татјану Обрадовић, хранитељку мале Нађе, која се већ две и по године стара оовој девојчици. Татјана је добитница и највећег признања Града Чачка Децембарске награде, као и неких државних признања. Локална самоуправа издвојила је 12.600.000 динара за изградњу дома за ову породицу.

-Велико ми је задовољство што смо данас у посети Татјани, нашој великој хероини. Трудили смо се у последњих годину дана, да кроз неку техничку процедуру дођемо до овог резултата, односно почнемо да градимо кућу за Тању, Нађу и целу породицу Обрадовић. Она је имала своју земљу, сама обезбедила грађевинску дозволу, хтела је да започне изградњу породичног дома, а ми смо се понудили да јој у томе помогнемо – рекао је градоначелник Тодоровић, напомињући да би Тања са породицом у кућу требало да се усели до краја године.

Татјана је захвалила Граду Чачку који је, како је рекла, препознао њено хумано дело.

-Са новом кућом, Нађа ће имати много комфорније услове за одрастање. Велико двориште, више простора за све оно што јој је потребно. Ово јесте испуњење снова, али моја борба се наставља, како би Нађа могла да прима терапије, које су потребне оваквој деци – рекла је Татјана Обрадовић.

ВИШЕ ОД 100 ПОРОДИЦА ЗБРИНУТО ЗА НЕКОЛИКО ГОДИНА

У протеклих неколико година, захваљујући труду, бризи и раду локалне самуправе, на челу са градоначелником Тодоровићем, кров над главом у Чачку добило је више од 100 породица.

Недавно је завршена кућа за Дејана Пајовића из Мршинаца, а мало пре тога Град је обезбедио стан за Јелену Мијаиловић и њено четворо деце, који су пре тога живели у изнајмљеном подруму. Јавност се сећа и Зорана Перовића, јунака са Кошара из села Остра, коме је Град заједно са локалним привредницима, такође обезбедио нову кућу.

Према речима градоначелника Тодоровића, сви они који живе у граду Чачку брига су локалне власти и њени представници чине све што је у њиховој моћи да им помогну. Захваљујући сарадњи Чачка са Комесаријатом за избеглице и миграције РС и Канцеларијом Уједињених нација за пројектну службу (УНОПС), Град је од 2020. године решио стамбено питање за више од 70 породица. Изграђена је зграда на Обрежу, у којој је кључеве од 12 станова добило социјално угрожено становништво, особе са инвалидитетом, ромско становништво, жене жртве породичног насиља и породице младих без родитељског старања.

Нису заборављени ни они који су свој нови дом нашли у Чачку, након страхота које су их задесиле током ратова, па су тако 25 станова у згради на Љубић кеју добиле породице које су избегле из Хрватске и Босне и Херцеговине.

-Увек смо ту да помогнремо нашим суграђанима, наравно предност имају они који заиста живе у тешким условима, вишечлане породице и оне са децом. У тој намери нисмо сами, имамо велику подршку државе и Владе РС, ресорних министарстава како бисмо могли да изађемо у сусрет што већем броју људи. Никако не треба занемарити ни локалне привреднике, који су увек ту да помогну у хуманим акцијама – рекао је градоначелник Тодоровић.

Један од видова константне помоћи нашим најугроженијим суграђанима јесу пријеми за грађане, које градоначелник Чачка Милун Тодоровић, са својим сарадницима, организује сваког последњег петка у месецу. Тада сви који дођу, могу свој проблем да представе првом човеку Града, а већини њих обезбеђује се новчана помоћ, нарочито током лечења онима које се налазе у тешком материјалном или здравственом стању, а превасходно је помоћ усмерена најмлађим суграђанима.

Ово је свакако најбољи начин да се упознамо са проблемима наших суграђана и то је пракса коју сам увео и на коју сам веома поносан, јер посао градоначелника јесте да води Град, али и да брине о свима онима који у њему живе. Пијеми за грађане су довољан доказ да је градска власту спремна да салуша сваког човека у овом граду, који има потребу за нашом помоћи – рекао је први човек Чачка.