Вести

Усвојена одлука о новчаној помоћи средњошколцима

На јуче одржаној седници градског парламента града Чачка, пред одборницима се нашао дневни ред са само једном тачком која се односила на доделу новчане помоћи у износу од 10.000 динара ученицима средњих школа.

„Јуче сам сазвао хитну седницу скупштине града Чачка, на основу предлога Градског већа, а у складу са закључком који је донела Влада Републике Србије о једнократној помоћи ученицима средњих школа на територији Републике Србије. Донећемо одлуку, обрасце и формуларе који су потребни да би ученици са територије града Чачка који похађају средње школе могли да остваре своје право и добију једнократну новчану помоћ у износу од 10.000 динара”, рекао је председник Скупштине града Чачка, Игор Трифуновић.
Трифуновић је нагласио да на територији града Чачка, средње школе похађа око 5.000 ученика.
„Ми очекујемо после усвајања ове одлуке и образаца, да то доставимо Министарству финансија које ће или данас или у понедељак пребацити средства која ће се исплаћивати нашим пунолетним ученицима или њиховим родитељима уколико су малолетни. Ми ћемо проследити обрасце и формуларе које родитељи са својом децом треба да попуне и да већ у понедељак те обрасце и формуларе врате”, казао је Трифуновић.

Он је додао да ће ђаци који живе на територији града Чачка, а средњу школу пахађају на територији неке друге локалне самоуправе своје право на 10.000 динара новчане помоћи остварити преко своје школе и локалне самоуправе на чијој се територији та школска установа налази.