Вести

Ускоро завршетак улице Цара Душана

Рекострукција улице Цара Душана у центру Чачка требало би да буде завршена за неколико дана, изјавио је помоћник градоначелника Чачка за друштвене делатности Мирослав Петковић. Реконструкција саобраћајнице у самом градском језгру, која се протеже од Господар Јованове до Улице краља Петра И, једна је од инфраструктурних активности у оквиру пројекта “Чачак – Национална престоница културе 2023“.

Реконструкцијом улице, пешаци и бициклисти, као и сви посетиоци музејског комплекса са обе стране улице, добиће приоритет у односу на возаче путничких возила. Улица цара Душана је архитектонски прилагођена раније урађеном пројекту реконструкције Улице жупана Страцимира, тако да ће по завршетку радова на оба пројекта, ове две улице визуелно чинити једну целину.

Тротоари су проширени, а уместо паркинг места, улица ће добити бициклистичку стазу и нове саднице у циљу озелењавања читавог простора. Вредност ових радова износи 49.266.977 милиона динара. Извођач радова је предузеће “Страбаг“ – огранак “Путеви Чачак“, а надзор над овим радовима вршило ЈП “Градац“ Чачак.

Извор МЕДИАПОРТАЛ