Вести

УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ ЗА ЧАЧАНСКУ БОЛНИЦУ

Захваљујући ангажовању града Чачка, Министарство здравља, определило је ултразвучни апарат за Одељење урологије Опште болнице у Чачку. Вредност овог дијагностичког апарата је 3,5 милиона динара, али је његова вредност за медицинске раднике, као и за кориснике здравствених услуга Опште болнице Чачак непроцењива.
Апарат се може користити за све дијагностичке процедуре, које су непходне наурологији, јер ова грана медицине користи радиолошку дијагностику за директну дијагнозу свих болести. Намењен је превасходно лежећим пацијентима, чиме ћемо у доброј мери смањити притисак на Службу радиологије. Са друге стране, користиће се и за амбулантне пацијенте, за брзу дијагностику.
Ово је трећи ултразвучни апарат, који je у протекла четири месеца, набављен за Општу болницу Чачак. Чинимо се све како би наши суграђани имали квалитетну здравствену негу и како би наше медицинско особље радило у што бољим условима. Због тога се улажу напори да се првенствено комплетира дијагностичка службу. У плану је набавка магнетне резонанце до краја ове године и још једног скенера најновије генерације.