Вести

Убрзање радова на аутопуту Прељина-Пожега

Најзначајнији пројекат у области путне инфраструктуре који се се тренутно реализује у Републици Србији, свакако је изградња деонице ауто - пута "Прељина - Пожега".
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је у кампу у Паковраћу присуствовао састанку којим је председавао господин Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Поред њега, састанку су присуствовали и госпођа Милана Ракић, државна секретарка у МГСИ, господин Зоран Дробњак, в.д. генералног директора, ЈП „Путеви Србије“ Београд, господа Радомир Јаковљевић и Владимир Петровић, представници "Централна путна лабораторија" д.о.о. Нови Сад, која врши надзор над свим радовима, Светлана Јанески, представница финансијера и Милан Бојовић, представник „Србија - аутопут“ д.о.о. Београд.
Министар је истакао важност координације и међусобне подршке свих учесника састанка, уз велику захвалност Граду Чачку на свакодневној подршци, у циљу појачане динамике радова и завршетка поддеонице 3, од Прељине до Паковраћа, у амбициозно постављеном року до краја ове године. Констатовано је да је до сада реализовано 45% земљаних радова, 70% радова на мостовима и више од 75% радова на тунелу "Трбушани". Процењује се да је реализовано око 60% свих планираних радова. Бетонски радови који су изведени, били су отежани због високих температура, тако да су у највећем обиму извођени током ноћи под рефлекторима, како би се поштовали планирани рокови. Од извођача радова ће се затражити да се ради још интензивније, уз продужено радно време и повећан број радника, као и да се што пре започне са реконструкцијом локалних путева који су оштећени током досадашњих радова, а који се више не користе за транспорт материјала. Након завршеног састанка обишли су читаву трасу од Паковраћа до Прељине и уверили се у квалитет до сада изведених радова.
Општи је утисак да ћемо у наредној години заборавити на гужве у саобраћају на наплатној рампи "Прељина" и на обилазници око Чачка, јер ће ова деоница бити отворена за саобраћај.