Вести

За боље Мрчајевце и Чачак, за бољу Србију

У наставку своје предизборне кампање Спрска напредна странка је одржала синоћ трибуну у Мчајевица. Сала у Мрчајевцима била је испуњена до последњег места.

На почетку трибине певачка група отпевала је химну Мрчајеваца. 

Први говорник био је Милорад Јевђовић, Мрчајевчанин који се на изборној листи  налази као представник ПУПС-а.

 

– Имајући у виду да смо већ читавих петнаест година загазили у 21. век, не могу а да не приметим да ми у Мрчајевцима још увек имамо дрвене бандере. За наредне четири године, док ја будем одборник, као и Љубиша Спасовић, док  Милун мрчајевци-2аТодоровић буде градоначелник, а Остоја Мијаиловић и Марко Парезановић буду посланици у Скупштини Србије, надам се да ћемо урадити следеће: прво да Мрчајевци буду без дрвених бандера, да се изгради нова трафостаница као би Мрчајевци и околина имали стабилно снабдевање електричном енергијом, затим да асфалтирамо све започете путеве пре него што започнемо асфалтирање нових путева, да пошљунчамо путеве по сеоским атарима да пољопривредници могу да дођу до својих њива, да доведемо воду у свако домаћинство, да доградимо канализациону мрежу. Пре 52 године била је велика поплава у водотоку Островке на подручју између Мрчајеваца и Горевнице. Чим падне већа киша, Островка се излива све до Катрге. Не прави она тако велику штету, али нам загађује бунаре, па ваља уредити њен водоток и тако заштити Мрчајевце, Мојсиње, Горевницу, Катргу,Бечањ, Бресницу. Сви знамо у каквом стању нам је Дом културе, па и тај објекат треба уредити и направити Центар за културу, и простор испред Дома уредити да имамо један сређен амбијент за Купусијаду. Требају нам и покривене трибине на терену Орловца. И на крају да одлучимо да ли постоји или не пијац у Мрчајевцима. Од будућег градоначелника очекујем да у Мрчајевцима отворимо макар 100 нових радних места, 50 за мушкарце и 50 за жене. Ово што сам набројао ће бити само пусте жеље ако 24. априла, свако од вас не дође на гласање и не поведе макар још петоро са собом комшија, пријатеља, рођака да сви заокруже бр.1 на гласачком листићу и за локалне и за републичке изборе. Морамо да победимо како би били компатибилни са републичком влашћу – рекао је Милорад Јевђовић на скупу у Мрчајевцима.

 

На предизборној трибини говорио је и Игор Трифуновић, један од два повереника СНС-а у Чачку.

 

– СНС и њени коалициони партнери никада нису били јачи и сложнији. После двадесет година дошло је време да Чачак има градоначелника из исте странке из које ће бити и премијер Србије. Чачак не сме више да прави грешке и пропусте, само је један кандидат за градоначелника кога треба подржати, а то је Милун Тодоровић. Ја вас такође позивам да изађете на изборе и да наравно на оба листића заокружите бр. 1 – рекао је Игор Трифуновић.

 

– Требаће нам много слоге и снаге да за Мрчајевце урадимо све оно што је Јевђо навео у свом говору и ја не сумњам да ћемо у томе успети и да ћемо имати подршку Мрчајевчана, али и свих Чачана да наша листа победи. Хвала свима који су помогли да СНС у Мрчајевцима делује успешно, да имамо сигурне гласове – рекао је кандидат за одборника Љубиша Спасовић.

 

– Очекивао сам да ћете више питати шта смо до сада урадили јер би то била гаранција да ћемо урадити и све оно што је Јевђо поменуо. Гаранција да смо јака странка је број омладине коју имамо у чланству, доказ су и даме које имамо у чланству јер је и енергија коју жене носе јако важна у овом послу. Били смо четири године део коалиционе локалне власти. Власт се, ипак, посматра кроз функцију градоначелника, а ми ту функцију нисмо имали. Уверен сам да ћемо преузети власт у већем обиму у наредне четири године и да ће и не месту градоначелника седети наш кандидат Милун Тодоровић. Озбиљни смо људи и добро водимо рачуна шта сада обећавамо, а обећавамо само оно што сигурно можемо испунити. Свесни смо и ризика да ћемо сносити одговорност ако обећано не испунимо. Зато нам треба пун капацитет власти, да не зависимо од коалиционих партнера са других листа. У протеклом мандату били смо стабилни, буџет града Чачка никоме ништа не дугује. Успели смо да наметнемо да се градско руководство мало више бави привредом. Подигли смо из банкрота неколико приватизованих предузећа у Чачку. Данас смо обишли једно такво – Фарму у Мрчајевцима. Успоставили смо концепт да није важно по којој цени ће се неко предузеће продати у приватизацији, већ да ли купац има визију развоја предузећа које купује. Тако је на ноге стала Чипсара, Житопромет, покренућемо Фабрику хартије, покренућемо Фарму у Мрчајевцима, сачуваћемо ФРА – обећао је Раденко Луковић.

 

Оптимизам претходних говорника није делио и шеф Изборног штаба СНС-а Остоја Мијаиловић, осим у уверењу да ће листа „Александар Вучић – Србија побеђује“ сигурно победити.

– Још ништа нисмо урадили, видите ако нас сваки дан нападају и како се ствари на политичкој сцени и локалној и републичкој мењају. Очекујте да ће тога бити још више како одмиче кампања. Онога ко највише ради, ко има највећу подршку народа, њега највише и нападају. Не каже се џабе у нашим селима да коњ који највише вуче, највише батина и добија, да би још више вукао. Ми ћемо те батине још добијати али ћемо остати достојанствени пред онима који ништа друго не знају осим да нас нападају. Ништа друго у животу нису направили, ничим се остварили и сада им само ми сметамо, јер смо успешни и бољи од њих. Брине их како се брзо ујединимо и консолидујемо, а ми се баш по томе и разликујемо од њих. Желимо да помогнемо грађанима на искрен и поштен начин и у томе је наша снага. Кад видим колику подршку нам дају пензионери и када видим колико младих имамо у странци, не могу да се отмем утиску да је наше богатство у том споју младости и искуства. Свој приватни посао започео сам у Мрчајевцима који су ми као и многима другима били батли у животу, па је уз фамилију и то повод да радо дођем овде. Мрчајевци су препознатљиви у Србији по Купусијади и многим другим вредностима. Мрчајевци знају и да подрже праве вредности па не сумњам да ће подржати нашу листу. Потребно нам је да имамо преко 50 посто гласова и да нам неке мале странчице, које једва пређу цензус не буду терет на врату, да нас за то мало подршке што нам дају много уцењују. Подржите нас и због Милуна Тодоровића који је заложио своје име да стане на чело наше листе – рекао је Остоја Мијаиловић.

– Хвала на лепим речима које сам овде чуо о себи и о нашој листи. Има овде много енергије и ја се не плашим да ли имамо снаге, знања, воље да урадимо све што грађани очекују од нас. До краја године заменићемо све дрвене бандере у Мрчајевцима, почећемо да уређујемо Дом културе јер већ има 2,3 милиона динара планираних за санацију Дома. Урадићемо и комплетну санацију ниско напонске мреже у Бечњу, Бресници и Мрчајевцима. Подићићемо на знатно виши ниво организацију мрчајевачког бренда Купусијаде. Није срећан ко много има него ко много даје. Србија не сме да дозволи да Мрчајевци буду рупа у привреди, култури, спорту. Ми имамо подршку врха државе да у Чачку, у Мрчајевцима урадимо све што је потребно. Зато обе листе и републичка и локална морају да победе. Изградићемо трафостаницу и отворићемо нова радна места. Ако Бог да, већ за месец-два запослиће се млади у Еко кућу и Сточар, а ја обећавам и нова запослења кроз пројекте које ћемо развити. Желим вам пуно здравља и среће, да сви дочекамо лепу старост. Подржите нас и верујте у нас као што ми верујемо у вас – поручио је Мрчајевчанима Милун Тодоровић, кандидат за градоначленика на коалиционој листи СНС-а.