Вести

Седница одбора за заштиту животне средине

Седница одбора за заштиту животне средине Народне Скупштине, одржана је данас у сали Скупштине града Чачка. Седницом је председавао председник Одбора проф. др Љубинко Ракоњац, а присуствовало је 12 чланова Одбора.
Тема седнице је било информисање Одбора о капиталним инвестицијама у области заштите животне средине у Чачку. Одбору се обратио и градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
Градско руководство је у протеклом периоду учинило много и направљени су велике помаци у овој области. Првенствено се радило на изради планских аката, како би се развијали брже и квалитетније. Поставњено је 35 рециклажних платоа на сеоском подручју.
Капиталне инвестиције којима може Град Чачак са правом да се похвали су готов пројекат за фабрику за пречишћавање отпадних вода, рекултивација депоније Прелићи, за коју је Влада Републике Србије издвојила 2,5 милиона евра. За неколико дана би требало свечано да се отвори модеран реонски парк у МЗ “Свети Сава”, инвестицију која је вредна око 67 милиона динара. У току је веома значајна активност за нашу локалну самоуправу - уклањање траве и трске у језеру Међувршје. Град је четири највеће котларнице превео на гас, а цео Чачак ће бити гасификован у наредне три године.
Након седнице, посланици су посетили рекултивисану депонију Прелићи.