Вести

Седница Градског већа

Јуче, 20. априла, одржана је 64. седница Градског већа Чачка, на којој су већници, између осталог, разматрали годишње извештаје о раду Центра за пружање услуга социјалне заштите "Зрачак", Установе за културно образовну делатност "Коста Новаковић" и Градске стамбене агенције Чачак. Усвојен је извештај и о пословању ЈКП "Дубоко" Ужице за 2022. годину.
-Као и протеклих година углавном се иста количина отпада транспортује у "Дубоко", што је око 33 тоне. Оно што је данас било веома важно јесте и усвајање извештаја о подстицајним средствима за пољопривреду. Намењено је укупно 80 милиона динара за пољопривреднике, од чега 67 милиона динара директног подстицаја. Ове године је први пут уведена мера подстицаја, од седам милиона динара, за набавку минералног ђубрива, и нешто мање од шест милиона динара за превоз и паковање ринфузног кукуруза, који је већ испоричен нашим пољопривредним произвођачима, а у питање 665 тона - рекао је градоначелник Чачка.
Већници су данас изгласали о одлуку о додели стедстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса у 2023. години, у износу од 19 милиона динара за 51 удружење.
-Остало је још три милиона динара на овој позицији, па ће бити поново расписан конкурс за она удружења која из формалних разлога нису добила средства. Такође, намењено је 18 милиона динара за удружења из области културе, где је такође остало нешто мање од два милиона динара и биће поновљен кокнурс, на коме ће сва удружења која нису, из формалних разлога добила средства, опет моћи конкуришу- рекао је Тодоровић.
Већници су усвојили још неколико важни одлука које се тичу уклањања објеката који су исплаћени са трасе за изградњу Синђелићеве улице, као и Улице Милоша Ћосића. Из сталне буџетске резерве је за финансијску помоћ издвојено 1.300.000 динара, два пута по пола милиона за два правна лица и 300.000 динара за физичко лие, а ради санирања последица пожара који су се десили у протеклих неколико месеци.