Вести

Решено стамбено питање 5 породица

Решено стамбено питање још 5 породица куповином куће са окућницом.
Јуче су потписани уговори о купопродаји још 5 кућа у оквиру програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији“. У име Града Чачка уговоре је потписао градоначелник Милун Тодоровић.
"Наших 5 суграђанки постале су власнице стамбених објеката на територији града Чачка, а кров над главом добила је 21 особа, од чега 12 деце. Укупна вредност ових 5 објеката је око 10 милиона динара, које је Град Чачак обезбедио из донације Европске уније.
У претходном периоду у оквиру истог пројекта изграђена је зграда у насељу Обреж у коју је недавно усељено 12 породица, а од почетка пројекта купљено је укупно 14, а реновирано 12 стамбених објеката чији власници у породици имају чланове који су особе са инвалидитетом, жртве породичног насиља, Роми, особе одрасле у установама социјалне заштите или хранитељским породицама, или локално социјално угрожено становништво. Само кроз овај пројекат за сада је решено стамбено питање укупно 38 породица, које имају 112 чланова, од чега су 45 деца.
До краја пројекта очекује нас реновирање још 6 стамбених објеката. Осим стамбене подршке, сви укључени у програм добијају и подршку у виду намештаја, беле технике, обуке за занимања, грантове за покретање посла, психо-социјалну подршку, превентивне медицинске прегледе, правну помоћ и друге врсте подршке социјалној инклузији"
Пројекат спроводи град Чачак у сарадњи са Градском стамбеном агенцијом, Центром за социјални рад Чачак, Установом за пружање услуга социјалне заштите Зрачак и удружењем грађана ИДЦ.