Вести

Реконструкција Улице Краља Петра

У оквиру сређивања градског језгра започета је реконструкција дела Улице Краља Петра у Чачку од Цара Душана до Љубићке у дужини од 250 метара. Вредност инвестиције је 10 милион а динар а , а средства је обезбедило ЈП Путеви Србије. Извођач радова је предузеће Штрабаг и очекује се да буду завршени за 30 дана .

Реконструкција Улице Краља Петра представља наставак сређивања центра града и обезбеђивање услова за што већу безбедност свих учесника у саобраћају. Обухвата уређење комплетне инфраструктуре , а новину представљају шири тротоари и коловозна трака. Нови изглед Улице Краља Петра само је једна од актуелних инвестиција које ће улепшати град. Стеванић подсећа да је недавно завршена Улица Цара Душана и да је у плану сређивање кишне канализације код ОШ Вук Караџић, а у септембру почиње изградња пешачке зоне у Улици Жупана Страцимира. Међутим, радова има још.

Приликом реконструкције улица у посао су укључена и јавно кмунална предузећа . Велики посао у Улици Краљ а Петра очекује ЈКП Водовод Чачак јер, како смо сазнали од надлежних , ту не постоји комплетна водоводна мрежа. Када радови буду завршени то ће бити улица у пуном профилу, безбедна , модерна и једносмерна коа што је била.

Инфопрес