Вести

Реконструкција локалних саобраћајница

У складу са уговорном обавезом кинеске компаније „CCCC – China communications construction company” да локалне путеве врати у првобитно стање, према члану 20. комерцијалног уговора број 407-00-00829/2017-02 од 27.11.2017. године и услова издатих од стране ЈП „Градац“ Чачак број 1615/16-1-04-I од 25.08.2017. године, започети су радови на реконструкцији и асфалтирању пута на територији месних заједница Трбушани и Пријевор, од школе у Трбушанима до школе у Пријевору.
Изградња деонице ауто-пута од Прељине до Паковраћа изведена је у рекордном року, што је сигурно утицало на прекомерно коришћење ових путева. Мештани осам села са овог подручја у зони радова, пре свега становници МЗ Горња Горевница, МЗ Паковраће, МЗ Пријевор, МЗ Трбушани, МЗ Вранићи, МЗ Милићевци, МЗ Ракова, МЗ Коњевићи, осим непосредне штете на путевима, претрпели су и друге видове штете у смислу отежаног саобраћаја, прашине, буке, штете на пољопривредним културама и др. Препознавајући значај овог пројекта, грађани су били више него стрпљиви и толерантни, на чему смо им веома захвални.
Након великог броја састанака одржаних са представницима извођача радова, инвеститора, надзорног органа итд., радови на поправци свих коришћених путева су започети и биће у целости реконструисано 12 путних праваца у укупној дужини од 27.995 метара.