Вести

Реконструисан део Улице краља Петра Првог

Пуштен је у саобраћај реконструисани део Улице краља Петра И, од Улице цара Душана до Љубићке улице. Градско руководство на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем обишло је завршене радове.
Вредност радова на реконструкцији улице је око 15,5 милиона динара, од чега је, на захтев града Чачка, Влада Републике Србије преко ЈП „Путеви Србије“ обезбедила 13,5 милиона динара.
У склопу ових радова урађено је и 250 метара нове водоводне мреже, део недостајуће атмосферске канализације и један део фекалне канализације. Урађени су тротоари са обе стране улице, чиме је и безбедност пешака доведена на виши ниво.
У овој улици од недавно је у функцији нови објекат Спортски Центар Младост "Соколана", а у току су радови на реконструкцији старе Соколане и њеног претварања у Музеј кошарке, уз подршку Министарства културе у оквиру пројекта Чачанска Родна. Уз већ реконструисану Улицу цара Душана и партерно уређење простора око Уметничка Галерија Надежда Петровић овај део центра града добио је сасвим ново и лепше лице, на задовољство свих наших суграђана.
, од Улице цара Душана до Љубићке улице.