Вести

Референдум између прошлости и будућности

У Трбушанима је организована јавна трибина на којој су представљени кандидати са коалиционе листе Александар Вучић – Србија побеђује.

– Као домаћин вечерас поздрављам наше госте и кандидате СНС-а за посланике и одборнике као и кандидата за градоначелника. Желим да вас подсетим шта смо све урадили у претходном периоду. Урадили смо доста. Да ли је могло боље, могло је. да ли је могло брже, сигурно да јесте. Али околности у којима смо се налазили утицале су да смо урадили онолико колико смо могли. Свим грађанима којима смо обећали да ћемо нешто урадити, обећано смо испунили. Радило се на канализацији, води, изградњи амбуланте, апотеке, сређивању путева. Данас и јуче завршава се асфалтирање пута Фурнекс и то није предизборна кампања, јер овај пројекат стар је четири године и у финансирању учествују мештани те улице. Имамо још доста тога да урадимо. Морамо да очистимо канале и природне водотокове Моравац, Миоковци и Слатина, већ је дат налог директора Градца да поред гробља буде очишћен канал, да осветлимо Пријеворску улицу, део ка Пријевору, ка Владовој кафани и остале правце. Не треба да чекамо да се догоди неки саобраћајни удес, па да се уради улична расвета. У МЗ Трбушани има доста улица са нерешеним имовинско-правним односима. То најбоље знају становници улица 503, 505 , 506, 507 и 508. Да би све ово завршили, да изградимо вртић за децу, потребно је да нас подржите на изборима – рекао је председник МЗ Трбушани Миодраг Јаћимовић.

– И поред тога што је пуно урађено у Трбушанима има још пуно тога што мора да се уради. Нећу да се бавим тиме шта је било до сада и зашто се није урадило више и боље, али хоћуда се бавим тиме шта је све урађено од када је ново руковиодство СНС преузело одговорност. Изборили смо се да у Трбушанима неке битне ствари буду урађене. Нећемо обећавати да ћемо брзо илако урадити све што је потребно овде, али немојте сумњати да ће будући градоначелник радити све што буде могао да решава проблеме Трбушана као и осталих МЗ у граду. Пред нама свима је никада једноставнији избор за градоначелника. Бирамо између нашег кандидата који је све што је створио у животу, а то није мало, остварио бавећи се привредом, и кандидата који осим политике ничим другим се у животу нису бавили нити успели да ураде. Мислим да је то најбољи показатељ како треба да се одлучимо 24. априла. Немојте да се опустите и да мислимо да је све готово. У само неколико посланичких и одборничких мандата одлучиваће се да ли је победила СНС или ће сви остали добити прилику да се удруже, а већ су спремни да се удруже против нас. зборе морамо да схватимо озбиљно и победа неће доћи сама од себе. Уверен сам да ће нас грађани подржати јер не желе политику мржње и сукоба. Потребни су нам стабилност и нада и све остало што је као циљеве трасирао наш председник Александар Вучић – поручио је Марко Парезановић, кандидат за посланика.

 

– Живим у Трбушанима и најбоље познајем проблеме Трбушана. то ће бити највећа гаранција да ћу се залагати за решавање тих проблема, јер оно што треба вама треба и мени. Трбушани су велико село. Кроз историју дало је много умних људи, лекара, инжењера, професора. У међувремену демографија се изменила и постали смо изузетно имиграционо подручје. То ново време тражи нове људе. Ми у СНС сматрамо да је то Млун Тодоровић и зато га подржавамо. Ја у кандидатуру улазим као остварени човек који хоће да уради нешто за своје село. Познати смо као село повртара, добрих домаћина, вредних и радних људи, да поменем само неке породице Бојовићи, Трифуновићи, Брковићи, Недићи, Павловићи, Илићи и тд. Све те породице на терену су праве кооперативе. Снабдевају и Чачак и Београд. Двадесет година познајем Тодоровића. знам како је напредовао, и сам се бави и привредом и пољопривредом у Горњој Горевници, зато тражим да га подржите – рекао је професор др Радош Павловић, кандидат за одборника.

 

– Ја бих трбушане назвао не селом него мајком града Чачка, јер Трбушани хране Чачак и зелене пијаце у Љубићу и Чачку незамисливе су без повртарских и пољопривредних производа из Трбушана. Хвала вам за сву здраву храну коју производите. Ви који радите на пољопривреди и живите на селу сте хероји данашњег времена. Овде смо данас због избора и када вас видим у оволиком броју не могу да се отмем закључку да су наши координатори урадили прави посао, да су вас анимирали да дођете и да чујете шта то имамо да вам поручимо пред изборе. Активисти других странака, чак и када им долазе челни страначки људи, нису у стању да окупе ни приближно мештана у односу на то колико вас је овде сада. На изборима се неће гласати за нас или за неке друге политичке опције. На изборе овог пута излазимо да гласамо за будућност Чачка и Србије. Појавила се екипа која зна да ради, екипа успешних и доказаних људи, оних који немају потребе да се богате на рачун грађана и буџета града, јер су већ довољно у животу зарадили својим поштеним радом. И одмах смо постали трн у оку онима који само у политици виде шансу да нешто зараде у животу. Могу одавде из радничких и пољопривредних Трбушана да им поручим да ћемо ми наставити да радимо, да ће Милун одоровић бити градоначелника а, да ће Трбушани сигурно имати два одборника са наше листе и да ће у чачку у наредном мандату имати ко да мисли и брине о Трбушанима. Ово село то заслужује. Хвала Тодоровићу што је стао на чело наше листе, што трпи критике које никада није добио у животу и то од људи који му нису ни до колена. Издржаће Милун то, има нашу подршку, има ваше поверење. До победе 24. априла – поручио је Остоја Мијаиловић, кандидат за посланика и шеф Изборног штаба СНС.

– Драги пријатељи пријатно је вечерас бити у Трбушанима и слушати аплаузе којима подржавате претходне говорнике и кандидате који ће вас представљати у наредном мандату. Ово није само повртарско-пољопривредни центар Чачка, овде је и привреда заступљена са пуно угледних пословних фирми. Да поменем само неке Фурнекс, Стеф Транс, Тоза концентрати, ИТП и тд. Зато Трбушани морају да се урбанизују. То град и Република морају да препознају. Комунална инфраструктура мора бити уређена да купци овде могу да дођу асфалтираним, бесплавним и осветљеним путевима. Да сва инфраструктура буде у функцији и пољопривреде и привреде. Већ у јуну месецу ове године радићемо ревитализацију пута од  Сувог брега до Тозе концентрата, парама које обезбедила Република. Безбедност деце нам је најважнија, па морамо имати тротоаре и осветљене улице. Реновираћемо и истурено одељење ОШ Танаско Рајић, а направићемо и вртић. Нећемо захватати новац само из буџета, јер имамо и механизам јавно-приватног партнерства, а ја ћу се трудити да са свим успешним привредним субјектима које смо поменули направим сарадњу на обострану корист и за град и за Трбушане и за њихову пословну делатност. Не желим да одем одавде а да не поменем проблем доњег трбушанског гробља.

Плављење те локације мора хитно да се реши. Није пристојно да се према онима који тамо леже понашамо тако да су им гробови под водом. И то ћемо прво да решимо. И на горњем гробљу, код Владове кафане, не постоје основни санитарни услови. И то није примерено садашњем времену. Били смо и на Дабића брду, тамо има неколико угрожених фамилија и њима се нећемо бавити само у предизборној кампањи. Брига о људима мора бити свакодневна и ефикасна. Треба нам ваша подршка на изборима, јер ово нису обични избори, ово је референдум између прошлости и будућности – поручио је Милун Тодоровић, кандидат за градоначелника Чачка.