Вести

Развој Овчарско-кабларске клисуре

Јуче је одржан 6. састанак Међуресорне радне групе Владе Србије за развој Овчарско - кабларске клисуре којом је председавао градоначелник Чачка Милун Тодоровић .У току је реализација великог броја пројеката у Овчарско - кабларској клисури. Циљ радне групе је да се сагледају динамика и квалитет радова који су у току, као и да се дефинише акциони план радова за наредни период, а пре свега за 2022. годину, како би буџетом Владе Републике Србије била планирана неопходна средства. У току су следећи радови:
- Изградња саобраћајнице и паркинга за аутобусе и путничка возила на Каблару, на путу према видиковцу.
- Изградња амфитеатра, трга и парка у Овчар Бањи
- Изградња привезишта за чамце у Међувршју
- Реконструкција железничке станице у Овчар Бањи
Заврешни су радови на уклањању траве и трске из језера у Међувршју, а у току су активности на припреми неопходне документације за уклањање муља из овог језера.
Циљеви који су постављени за ову годину су остварени, а планови за следећу годину су још амбициознији. Уз најављену финансијску подршку Владе Републике Србије, надлежних министарстава и републичких јавних предузећа, извесно је да ће у 2022. години у Овчарско - кабларској клисури бити још више активности и радова у циљу потпуног уређења бање као једног од најзначајнијих туристичких центара у Србији.