Вести

Расписан тендер за изградњу НТП у Чачку

Министарство за јавна улагања расписало је међународни јавни тендер за проширење И изградњу технолошких паркова у Чачку, НИшу И Крушевцу. Укупна вредност улагања је 70 милиона евра, од чега је 17 милиона намењено за изградњу научно технолошког парка у Чачку.Тендер је објављен на сајту Европске банке за обнову И развој.

Расписивање тендера за изградњу научно-технолошких паркова у Чачку, Крушевцу и Нишу значајан је корак ка развоју националне иновативне инфраструктуре, чиме се даје посебан значај технолошком и иновативном сектору у Србији.

Нова зграда НТП у Чачку простираће се на 12.700 квадратних метара, на локацији Цер, и имаће 6.000 квадратних метара пословног простора, у којем ће бити смештено преко 30 фирми. Градиће се на парцели површине 95 ари која је раније откупљена за потребе изградње нове зграде , чиме ће се утростручити постојећи капацитети НТП-а, саграђеног 2019. године. Ове године завршена је пројекто техничка документација за нови објекат НТПа-са што је био И услов за расписивање јавног тендера за изградњу. Почетак радова се најављује за јануар 2024. године.

Извор: Инфопрес