Вести

Пуштен у саобраћај мост који повезује Мрчајевце и Мршинце

Нови мост преко Западне Мораве у Мрчајевцима, уместо старог који је срушен у јунским поплавама, завршен је пре рока и пуштен у саобраћај, а јуче га је заједно са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем, обишао министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

-Три и по месеца пре рока, а рок је био 5. март, компанија Лотекс је завршила посао и добили смо нови мост, уместо оног који је срушен у јунским поплавама – рекао је Весић. Он је навео да је први допис који је добио као министар, био управо од Града Чачка, са захтевом за хитну обнову моста у Мрчајевцима, који је био у веома лошем стању, па је тада и забрањен прелазак камиона.
-Тада је Влада издвојила 500 милиона динара и уплатила Чачку за обнову. Они су урадили пројекат реконструкције, почели и припремне радове, али је у јунским поплавама мост потпуно срушен. Морали смо да радимо нови пројекат, да обезбедимо додатних око 225 милиона динара, и нови мост коштао је укупно 725 милиона динара -рекао је Весић.

Нови мост је распона већег од 100 метара и носивости више 60 тона.
-То показује да можемо заједно да радимо, држава и Град Чачак, на задовољство грађана -навео је министар, захвалио је свим грађанима на стрпљењу, као и извођачу радова.
-Сада смо коначно и трајно решили пролем. Ово је први пут да је мост овако брзо урађен и пуштен у саобраћај. То није виђено у Србији. Велика је ствар када се пројекти заврше раније, посбено три и по месеца пре рока. То показује да имамо добре домаће компаније, као што је Лотекс, које могу даље да се развијају- рекао је Весић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истакао је да је изградња новог моста значајан грађевински, али и пројектантски подухват.
-За непуна четири месеца је и пројектован и урађен овако капиталан објекат, мост преко Западне Мораве, који спаја Мрчајевце и Мршинце. Ово је велики дан. Ми смо молили да се мост заврши што пре, наравно уз поштовање свих процедура и никако на уштрб квалитета -рекао је Тодоровић.

извор МЕДИАПОРТАЛ