Вести

Пријем за успешне спортисткиње

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је у свом кабинету угостио две младе и успешне чачанске спортисткиње.Освајачица сребрне медаље на Светском првенству за јуниоре у одбојци и капитен женске јуниорске репрезентације Србије, Вања Савић, већ десет година тренира одбојку. Почела је да тренира у ОК “Слобода” у Чачку, а своју каријеру, наставља у Кану, у Француској. Каже да је за успех најзахвалнија својим тренерима у ОК “Слобода”, али и упорности и великим раду, јер то је једини рецепт за успех. Жеља јој је да једнога дана заигра и у дресу сениорске репрезентације. Шеснаестогодишња боксерка Ђина Милетић освојила је бронзу на недавно одржаном Европском првенству за јуниоре. Ђина и њен тренер из БК “Чачак” Никола Лазаревић истичу да је за успех у спорту најбитније срце.
Вања и Ђина захвалиле су градоначелнику Тодоровићу на пријему, а он им је пожелео успех у даљој каријери, као и подршку Града за своје даље спортске кораке.
"Један од најлепших повода за свечане пријеме су резултати наших младих спортиста, а нарочито када су у питању девојке. Дивне младе Чачанке, успешне у спортовима које тренирају, данас су биле моји гости са својим тренерима. Освајачица сребрне медаље на Светском првенству за јуниоре у одбојци и капитен женске јуниорске репрезентације Србије, Вања Савић, већ десет година тренира одбојку. Своје прве кораке направила је у ОК “Слобода”, на који смо као Град поносни, а још поноснији смо што Вања наставља каријеру у Кану, у Француској. Шеснаестогодишња боксерка Ђина Милетић освојила је бронзу на недавно одржаном Европском првенству за јуниоре и наставиће да се бори, крупним корацима, како нам је данас обећала.
Било је задовољство разговарати са њима, похвалити их, али и пружити им подршку у даљем раду. Још веће задовољство је било чути њихове импресије, а то је да су труд и рад пресудни за успех, али да су ипак, од свега, најважнији срце и жесток рад.
Свим срцем желим овим младим дамама успешну каријеру и да заједно прослављамо њихове успехе и медаље"-изјавио је градоначелник Тодоровић.