Вести

Премијерка посетила Овчарско-кабларску клисуру

Премијерка Ану Брнабић посетила је данас са министарком за заштиту животне средине Иреном Вујовић и министарком за трговину, туризам и телекомуникације Татјаном Матић, Овчарско-кабларску клисуру.
Домаћин посете био је градоначелник Чачка Милун Тодоровић који је председава Радном групом за развој Овчарско-капларске клисуре, а са којим су прво били на Каблару, а затим на пристаништу у Међувршју. Посета је завршена у Овчар Бањи, у којој се тренутно гради неколико објеката.
Како је истакла премијерка, Овчарско - кабларска клисура је један од највећих и највреднијих бисера нашег туризма, културе и верских здања у који се није улагало више од 60 година. Удруженим снагама ресорних министарстава, са око 200 милиона динара планиран је развој Овчарско - кабларске клисуре, због чега је у фебруару формирана Радна група. Тренутно се гради амфитеатар, а очекује се ускоро изградња Природњачког музеја, али и реконструкција железничке станице, у коју није улагано више од 35 година. У току је чишћење језера Међувршје, где се уклањају трава и трска.
У септембру ће моћи да се отвори реконструисану железничку станицу, да се посети ново пристаниште, нови трг у Овчар Бањи и амфитеатар.
На врху Каблара, у току је реконструкција приступне саобраћајнице и изградња два паркинга за аутобусе и путничке аутомобиле. Инвеститор је ЈП „Путеви Србије“, са износом од 80 милиона динара.