Вести

Помоћ за Ненада Берића

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић је заједно са представницима Града Чачка посетила породицу Николе Берића у циљу обезбеђивања свих врста подршке и помоћи у складу са надлежностима Комесаријата.
Ненад Берић је избегло лице који је 1995. године избегао из Републике Хрватске и тренутно живи у Чачку.
-Комесаријат је у сарадњи са Градом Чачком и Кабинетом градоначелника одмах реаговао и предузео све мере из своје надлежности како бисмо помогли господину Берићу. Комесаријат пружа подршку обезбеђивањем стамбених решења, доделом станова, сеокских кућа, пакета грађевинског материјала, економским оснаживањем, али и доделом једнократне новчане помоћи, пакета хране и огрева, а неки од наведених видова подршке и помоћи биће пружени породици Берић. Испуњење основних животних стандарда су предуслов за достојанствен живот који свако заслужује, а наша мисија је да то омогућимо свим угроженим лицима из наше надлежности - рекла је комесарка Станисављевић.
Испред Града Чачка са комесарком Станисављевић био је начелник Градске управе за опште и заједничке послове Небојша Бежанић.
-Градска управа ће помоћи Ненаду Берићу у решавању администартивних проблема, подношења захтева за пријаву у држављанство РС и добијање личних докумената. То је све предуслов за решавање имовинско-правних односа, као и добијање струје за ово домаћинство- рекао је Бежанић.
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић рекао је да ће представници Града Чачка увек изаћи у сусрет свима онима који живе на нашој територији, без обзира да ли су, по рођењу Чачани или не, јер како је рекао: „Сви смо ми Чачани“.
Све што је у нашој надлежности и онолико колико нам дозвољавају могућности понудићемо да помогнемо онима, којима је помоћ потребна. Наравно, ми никада не можемо знати за сваког човека или породицу, који се налазе у кризи и којима је наша помоћ потребна, уколико нам се директно не обрате преко наших служби. Често нам медији, којима захваљујемо, указују на такве ситуације, међутим у неким медијима је овога пута објављена нетачна прича о породици Берић из Доње Горевнице. Ми смо наравно, реаговали одмах, заједно са Комесаријатом за избеглице и расељена лица РС, и у најскорије време обезбедићемо за Ненада Берића све што је у надлежности локалне самоуправе – рекао је Тодорoвић

извор МЕДИАПОРТАЛ