Вести

Панел дискусија у Скупштини града

У организацији програма Уједињених нација за развој и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде данас је у Чачку, у сали Скупштине града, одржана панел дискусија на тему „Изградња одрживих прехрамбених система кроз инклузивне ланце вредности“.
У дискусији су, уз представнике Министарства, Канцеларије УН из Београда и локалне власти, учествовали и домаћи пољопривредни произвођачи, који су били у прилици да изнесу своје проблеме, али и идеје како би се ова област привреде унапредила.
Градоначелник Милун Тодоровић је истакао да наш крај има веома вредне пољопривредне произвиођаче и поздравио иницијативу Уједињених нација за организовање оваквих дијалога, јер они могу само учинити да се, кроз размену искустава, побољша сектор пољопривредне производње.
Испред Уједињених Нација обратила се Lorenza Jachia објаснивши да је сврха овог програма успостављање циљева одрживог развоја, трансформација начина на који се храна производи, прерађује и конзумира, као и реформе прехрамбених система, који су у временима кризе показали своје мањкавости.