Вести

Одржана седница Градског већа

Најбитнија тачка данашњег заседања Градског већа града Чачка била је буџетски фонд за заштиту животне средине у износу од 45 милиона динара.
„Помоћница градоначелника Маријана Петронијевић упутила је захтев Министарству, имамо неке корекције али се надамо за наредних десет дана да ћемо добити сагласност и крећемо са реализацијом”,рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Углавном тачке дневног реда тицале су се извештаја о раду за претходну годину установа културе, градских управа и Градског правобранилаштва.

„Додељена су средства за спортска удружења за које је опредељено 17,6 милиона динара, остало је пет милиона динара да се у новом конкурсу утроше. Донели смо одлуку да се определи још нових 6,4 милиона динара за удружења и да се распише нови јавни позив. Око 2 милиона опредељено је за награде најбољим такмичарима у претходној години и не само спортисте него и талентима који су поставили сјајне резултате у земљи и иностранству”, рекао је Тодоровић.

Градоначелник се захвалио свим установама културе за претходну годину, јер су дошли до фантастичне бројке од 400 000 посетилаца. Само је 316 програма имао Културни центар Чачак ту може да се изброји тачан број посетилаца, 100 000. Број ноћења се повећао па је прошле године он износио 55 000, а око 25 посто више је било страних туриста.

На седници су биле и две текуће буџетске резерве једна је од 1,195 милиона динара за нови садржај у Машинско-саобраћајној школи. „Део средстава ће издвојити и сама образовна установа и моћићемо да кренемо са изградњом тренинг центра у оквиру школе. Ово ће допринети развоју привреде и научно-наставних установа ту пре свега мислим на наша два факултета”, истакао је Тодоровић.

Друга буџетска резерва од 3,4 милиона динара издвојена је за помоћ суграђанима углавном за лечење.

Извор МЕДИАПОРТАЛ