Вести

Одржана седница Градског већа

На седници Градског већа у Чачку усвојен је први ребаланс буџета, због како је наведено, повећаних прихода локалне самоуправе, као и због значајних средстава која у на рачун града уплаћема из републичког буџета последњих дана прошле године. Сходно овој одлуци, градска каса располагаће се 7.987.000.000 динара, што је за око 767 милиона динара већи износ у односу на првобитно усвојен буџет.

- У прва три месеца 2023. године имали смо за за чак 205 милиона динара веће приходе од пореза на зараде него у исто време прошле године. На консолидованом рачуну града 1. маја имали смо 844 милиона динара, на данашњи дан тај износ је 923 милиона. Дакле, одлучили смо се за ребаланс јер смо схватили да нема потребе да се кредитно задужујемо за два значајна пројекта, замену уличне расвете и подршку изградњи бране “Сврачково“ у укупном износу 135 милиона динара, већ ћемо то финансирати из сопствених средстава, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић за РИНУ.

Он додаје да сходно финансијским могућностима град на Морави очекује реализација још неколико веома важних пројеката, међу којима су и међународни.

- Очекује се да Влада распише током лета јавни позив за иградњу постројења за пречишћавање отпадних вода и да већ на јесен уђемо у изградњу. Сви пројекти и инвестиције који су планирани за ову годину биће реализоване. Важно је напоменути да смо из буџета Републике последњих дана прошле године добили 650 милиона динара, а буџет смо усвајали пре тога, 24. децембра, истакао је Тодоровић.

РИНА