Вести

Мост између Мршинаца и Мрчајеваца до краја новембра

Изградња моста између Мршинаца и Мрчајеваца који се летос урушио услед обилних падавина биће завршена крајем новембра ове године, много пре него што је првобитно речено, најавио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић. Истовремено он је казао да ће привремени прелаз бити завршен крајем августа . Половином ове седмице градоначелник је потписао уговор са компанијом Бехтел енке, ЈП Коридори Србије и ЈП Градац Чачак о одржавању привременог прелаза и контроли носивости .

Градоначелник Чачка верује да ће нови мост преко Западне Мораве, између Мрчајеваца и Мршинаца , који се летос урушио бити изграђен до краја новембра ове године иако је првих дана након хаварије речено да је потребно годину и по дана да тај обиман посао буде завршен. Уз 500 милиона динара које је Влада Србије издвојила у децембру прошле године за реконструкцију моста која је требало да почне у априлу 2023. , ресорно министарство обезбедиће додатна средства за завршетак објекта. ,, Тај мост није дочекао да буде реконструисан јер се самоурушио под налетом велике бујичне воде . Сада је извођач радова тома , раде у пуном замаху . Радови иду доста добра. То је огроман објекат . Сто три метра је распон моста . Ми смо их молили да буде квалитетно и убрзано и да до краја новембра то ураде“, рекао је Тодоровић.

До тада градоначелник је казао да град има обавезу да до краја августа обезбеди услове да пољопривредници могу до изградње новог моста да користе алтернативно решење . Биће постављен и видео надзор на том делу како би се предупредиле нежељене последице, рекао је Тодоровић.

Сви радови на новом мосту и припреме за приврени прелаз под сталним су надзором управљача путева, односно ЈП Градац.

Извор Infopress