Вести

Моравски коридор

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић јуче је имао радни састанак са генералним директором пројекта Моравског коридора, dr. Vicknayson Thevendranom из компаније „Bechtel-Enka“, око радова на изградњи треће деонице Моравског коридора Адрани – Прељинa, који су почели у јулу и напредују одличном динамиком. Разговарали су о извођачким пословима, али и о значају читавог Моравског коридора, а посебно ове деонице, за даљи развитак Чачка.
Моравски коридор ће повезати централне делове Србије са два најважнија путна правца - коридорима 10 и 11. Повезиваће сва већа насеља у региону, Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, простор на којем живи око 500.000 становника.
Трећа деоница, Адрани –Прељина, је пројектована у дужини од 30,66 километара, а тренутно се, у Адранима, изводе радови на изградњи моста преко Западне Мораве. На овом потезу ће, према најавама извођача, на више локација бити "исправљено" корито Западне Мораве, код села Сирче, Опланића, Грдице и Адрана. Након изградње петље у Адранима, према Мрчајевцима и Прељини, следи прокоп знатно дужег новог корита Мораве, која је због честих поплава, баш на том делу, мењала ток и меандрирала.
У току радова на Моравском коридору локална привреда је добила много упошљавањем радника за изградњу ове саобраћајнице, укупне дужине 112 километара. Дигитализован ауто-пут светске класе свакако ће допринети великом привредном развоју нашег града, створити нове и много квалитетније услове за долазак страних инвеститора, уз све остале инфраструктурне пројекте, које Град реализује заједно са Републиком.