Вести

Министарка Обрадовић посетила Чачак

Министарка Обрадовић је данас посетила Чачак, где је присуствовала ванредној седници Савета Моравичког управног округа, на којој су разматране могућности одржавања традиционалних манифестација овог краја, уз ревидирање организационих планова и поштовање стриктних мера превенције ширења Ковид 19 вируса.
Са министарком државне управе и локалне самоуправе, Маријом Обрадовић разговарао je градоначелник Милун Тодоровић, током њене посете Чачку, о досадашњој сарадњи Министарства и града Чачка, као и о плановима за будуће активности.
На радном састанку разговарало се о пројектима за које је град Чачак добио републичка буџетска средства и који су реализовани, али и који су у току, не само у Чачку, већ и у читавом Моравичком управном округу. На састанку је посебно било речи о достигнутом степену вакцинације грађана Чачка и грађана општина Моравичког управног округа и важности већег обухвата вакцинацијом свих становника, а посебно млађе популације.
Закључено је да Чачак, као центар Моравичког управног округа, има најважнију улогу у организацији предстојећих манифестација и догађаја, као и да је руководство града свесно да се налазимо у тзв. новој нормалности, новим условима живота, који се неминовно односе и на организацију оваквих манифестација.