Вести

Министар Горан Весић обишао градилиште ка Каблару

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, господин Горан Весић, обишао је данас градилиште на путу "Овчар Бања - Потркање", који води од Овчар Бање према видиковцу на Каблару. Министар је изразио задовољство квалитетом и динамиком изведених радова и најавио финансијску подршку, као и увек до сада, за завршетак ових радова, пратећи динамику извођења радова на изградњи видиковца на Каблару који су данас званично започети.
У ранијем периоду је изграђена деоница у дужини од 2550 метара, а у току су земљани радови на деоници дугој 3500 метара. Ширина асфалта је 5,5 метара, а асфалтне банкине 0,5 метара, што ће омогућити и двосмеран саобраћај великих туристичких аутобуса.
Укупна вредност до сада изведених и радова који су у току износи 230 милиона динара.
Паралелно са овим радовима, изграђен је и пут у дужини 1389 метара кроз засеок Чвркићи који од државног пута за Шиљковицу води до видиковца на Каблару. На овом путу су изграђена два паркинга, за 5 аутобуса и за 100 путничких возила, уз обезбеђен адекватан број резервисаних паркинг места за особе са инвалидитетом. Вредност ових радова је износила око 80 милиона динара.
Важно је напоменути да су мештани кабларских села поклонили земљиште на траси обе ове саобраћајнице, у укупној дужини од 7,5 км, у циљу проширења пута.
Мештанин кабларских села који су срдачно и уз трубаче дочекали премијерку и министре, предложили су да овај пут понесе име блаженопочившег патријарха српског господина Иринеја, нашег Чачанина родом из Видове, чија мајка је пореклом са Каблара. Предлог је подржан громогласним аплаузом свих присутних.
Министра су данас дочекали градоначелник Чачка г. Милун Тодоровић, помоћник градоначелника г. Милош Стеванић и директор ЈП Градац Чачак Милан Бојовић.