Вести

Канцеларија за младе

Akтивности канцеларије за младе Чачка које организује и учествује и један од повереника Савета за омладину СНС Чачак Душан Радојевић

У суботу, 11.7.2015. реализована је бесплатна радионица на којој је обрађена тема могућности зараде на интернету и све популарнијег метода самозапошљавања, такозвани FREELANCE.
У току радионице причало се о појму Freelance, како зарадити на интернету, како наплатити услуге на интернету, шта је PayPal, популарни сајтови на интернету, као и како све изгледа из угла Бориса Пузовића, дизајнера са шестогодишњим искуством, који је водио радионицу.
Како Канцеларија за младе није институција у чијој је надлежности запошљавање, али несумњиво је незапосленост проблем број један код омладине, одлучили смо да побољшамо услове за запошљавање и самозапошљавање кроз неформалну едукацију, стицање нових знања, вештина, усавршавање личних компетенција вреднованих на тржишту рада. Један од начина је и ова радионица, где заинтересовани млади суграђани могу сазнати нешто више о Freelance-у. Freelance се у свету примењује као начин запослења и као вид извора прихода. Изузетно смо задовољни великим одзивом младих. Учесници су разменом знања, искуства, затим својим сугестијама и питањима допринели успешној интерактивној радионици. Полазнике радионице након формалног дела очекује и практични део. Због великог интересовања циклус ће бити поновљен. Након ове, реализоваћемо и радионицу обуке за писање пројеката, јер се у Чачку од почетка године све већи број младих људи уједињује у удружења. Уз помоћ знања о писању пројеката могу пронаћи средства за финансирање својих активности.
Трудимо се да константно обавештавамо младе о актуелним конкурсима за посао на локалном нивоу а и шире, такође редово прослеђујемо атрактивне конкурсе кроз које се освајају новчане и друге награде. На јесен имамо у плану сарадњу са Научно технолошким парком, где ћемо свршеним а незапосленим студентима, смерова информационе технологије, менаџмент и предузетништво презентовати потенцијале НТП и могућности које та институција нуди а све у циљу постицања и помоћи младима који желе да се баве предузетништвом.