Вести

Још један мост преко Западне Мораве

Чачак - Осим изградње деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге и Моравског коридора, који се реализују у близини Чачка, овај град у наредном периоду очекује и реализација веома важних локалних инфратсруктурних пројеката. У плану је је изградња новог моста преко реке Западне Мораве.

- Седамдесетих година прошлог века, када је отворен кружни пут са мостом преко Мораве у Коњевићима. Одмах након тога, требало је да буде отворен и северни обилазни пут, од јабучњака у Парменцу до Пријевора, Трбушана и преко брда Љубића до Прељине. Ми пуне две године радимо на томе са Путевима. Донели смо Плански акт „Северни општински пут” и наша идеја је да Путеви Србије ураде пројекат за мост, а ми ћемо урадити експропријацију земљишта и ући у извођаче”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Он је додао да очекује да када буде готов пројекат моста, да ће држава, односно Путеви финансирају изградњу.

- Онда ће цела лева обала Чачка, дакле Љубић, Трбушани, Пријевор, Миоковци, сва места која гравитирају ка том делу града Чачка, могли преко тог моста доћи најближе до магистралног пута, истиче Тодоровић.

Први човек града такође је нагласио да се са „Коридорима Србије” ради на продужетку Булевара Танаска Рајића, једне од најпрометнијих саобраћајница у граду на Морави, који ће кроз насеље Коњевиће ићи на петљу Балуга, односно, имаће директну везу са „Моравским коридором”.

РИНА