Вести

Изградња пешачке зоне

Почели радови на претварању Улице жупана Страцимира у пешачку зону.
„Имаћемо прелепо шеталиште које ће бити спојено са Римским тргом, Градским тргом и новим које ће се завршавати са Тргом Надежеде Петровић, испред чачанске гимназије”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
Око 5 000 квадратних метара ће бити потпуно преурађено, од поземних инсталација са којима се кренуло данас.

„Наша јавно предузеће Водовод Чачак ће имати највише посла, од замене постојећих подземних инсталација до поставке нове атмосферске и канализационе мреже. Надам се да ће у наредних седам дана извођач који је добио посао на јавном позиву, а то је наша чачанска компанија Ратко Митровић констракшн, кренути у пуно извођење и да ће радити по динамици са обе стране и од Улице хајдук Вељкове и од Господар Јованове. По уговору извођење радове је предвиђено да буде завршено за 120 дана. Ми смо и са извођачима и подизвођачима у сталном координацији и договору да ови радови буду готови у 100 календарски дана”, казао је градоначленик и замолио грађане, поготову оне који живе у Улици жупана Страцимира за стрпљење.

На овом шеталишту ће бити посађено 35 стабала у два дрвореда. „Бициклистичка стаза која ће кренути од центра града наставиће се Улицом цара Душана до Градске плаже, а наша жеља је да се она простире уз реку Западну Мораву до компаније Слобода, што планирамо да направимо у наредних годину и по дана”, рекао је Тодоровић.
Вредност радова је око 100 милиона динара. „Зашто кажем оквирно јер је из буџета града издвојено 86 милиона са ПДВ за уговор који смо склопили са извођачем радова, око 12,5 милиона су радови Водовода, и много новца из републичких јавних предузећа”, истакао је градоначелник.

извор МЕДИАПОРТАЛ