Вести

ИЗБОР СТРАТЕШКОГ ПАРТНЕРА

Јуче је одржан састанак Радне групе за спровођење поступака избора стратешког партнера на пројекту изградње Северне обилазнице око Крагујевца и изградње државног пута IА реда од Крагујевца до везе са државним путем Е761 у Мрчајевцима, чији је задатак спровођење поступка избора стратешког партнера на пројекту изградње пута, његово предлагање Влади, као и праћење реализације пројекта.
На јучерашњој седници Радне групе, којом је председавао министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, а чији је члан и градоначелник Чачка Милун Тодоровић , на дневном реду било је разматрање предлога Уредбе о критеријумима и начину избора стратешког партнера, као и дефинисање Јавног позива.
Иначе, Влада Србије је Уредбу о критеријумима и начину избора стратешког партнера за пројекат изградње Северне обилазнице око Крагујевца и изградње државног пута IА реда од Крагујевца до везе са државним путем Е761 у Мрчајевцима донела 27. августа. Овом Уредбом ближе се уређују критеријуми и начин избора стратешког партнера.
Уредба предвиђа да се стратешким партнером сматра и конзорцијум, као и свако повезано лице, односно лица стратешког партнера или било које привредно друштво или друштва које стратешки партнер или његово повезано лице или лица оснују за потребе реализације овог пројекта, у складу са одредбама закона којима се уређују привредна друштва.
Према Уредби, избор стратешког партнера врши Влада, а на предлог Радне групе.
Поред изградње деонице ауто - пута "Чачак-Пожега" и Моравског коридора, ова саобраћајница ће такође Чачак учинити једним од најзначајнијих саобраћајних чворишта у Србији.