Вести

ГРАДСКО РУКОВОДСТВО У ОБИЛАСКУ УЛИЦЕ ЖУПАНА СТРАЦИМИРА

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић јуче је, заједно са сарадницима, обишао радове у централној градској зони, где је у току реконструкција Улице жупана Страцимира и њено претварање у пешачку зону, што ће бити завршено до краја овог месеца.

Тодоровић је нагласио да је завршено око 80 одсто радова, очекује се завршетак комплетне расвете, која ће обухватити и осветљење храма Светог Вазнесења Господњег и најавио изградњу бициклистичке стазе.

-У овом делу града свакако ће уживати пешаци, али градимо и бициклистичку стазу за све бициклисте, која ће кроз улице Жупана Страцимира и Цара Душана, водити до обале Западне Мораве, а затим Улицом 429 све до компаније „Слобода“ - најавио је Тодоровић. Он је рекао да ће ускоро бити посађене и све саднице дуж Улице жупана Страцимира, а у исто време биће завршена и реконструкција фонтане на Градском тргу, чиме ће центар Чачка добити потпуно нови изглед.

-Не журимо нигде. Молимо извођаче и надзорни орган да раде полако и да све што урадимо буде одличног квалитета, на задовљство свих Чачана - рекао је Тодоровић.

Такође, први пут од поставке 1955. године, урађено је чишћење и конзервација споменика Надежде Петровић.