Вести

Асфалтирање у МЗ Жаочани

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је са сарадницима, у среду 9. августа 2023. године, посетио Месну заједницу Жаочани, где је у току асфалтирање деонице главне саобраћајнице, у дижини од 2.500 метара, која пролази кроз центар села. На молбу представника МЗ Жаочани, а на захтев Града Чачка, ову инвестивију у вредности од нешто мање од 31 милион динара, финансирла је Владе Републике Србије, преко Јавног предузећа „Путеви Србије“.

-Ово је веома значајна саобраћајница за 150 људи који овде живе, а данас трећи дан асфалтирања, она се завршава и реконструише након 43 године. Она спаја два дела ове месне заједнице, а и њом се најбрже долази до цркве, као и укључења до пута за Премећу. План нам је да у наредном периоду урадимо још један крак од 800 метара и тиме потпуно завршимо овај део путне инфраструктуре – рекао је градоначелник Тодоровић. Он је јутрос потписао уговор о пројектовању водозахвата Булије у вредности од шест и по милиона динара.

-Пројекат ће изводити Саобраћајни институт ЦИП, а планирано је да овај водозахват обухвати око 300 домаћинстава и да се пијаћом водом снабде мештане Жаочана, Петнице и Качулица – рекао је Тодоровић.

Извор.Медиапортал