Саопштење за јавност Повереништва ГрО СНС-а Чачак, поводом свечане седнице Скупштине Града

Позната је борба СНС-а за бољу, богатију, демократскију Србију, као и битка против корупције, криминала, безакоња, неспособности или недовољне ангажованости. У тој борби на удару критике и одговорности увек кренемо од наших редова, и тиме по ко зна који пут делима доказујемо да стојимо иза својих речи.

Поносни смо, да се у свему томе залажемо да свако искаже своје мишљење, став и увек ћемо се борити за право сваког појединца, групе, организације, удружења, странке… да јавно и слободно изнесу своје ставове, опредељења и залагања.

Скупштина Града Чачка је на једини предлог за признање почасног грађанина, који је потекао од владајуће коалиције, већином гласова донела одлуку да се то признање додели господину Томиславу Николићу, председнику Републике Србије.

tomislav_nikolicНа самој седници Скупштине Града, могла су се чути различита мишљења и ставови поводом одлуке. Демократски је, да они чији су ставови били у мањини, прихвате одлуку већине. Наравно, да и поред тога што су у мањини, ако желе могу и показати неслагање путем јавног протеста. Мислили смо да ће покрет Двери, облик незадовољства, поводом одлуке за доделу признања, завршити скупом испред Дома културе, који су данима громогласно најављивали, а којем се одазвало онолико људи колико имају и одборника.

Веровали смо да ће одборници покрета Двери, свечаној седници Скупштине Града, приступити достојанствено, одговорно, као празнику нашег Града или да неће учествовати у њеном раду. Имајући у виду да је реч о политичкој организацији, која се речима залаже за моралне и хришћанске вредности, нисмо очекивали од њених припадника: звиждање, мноштво увреда и прегршт погрдних речи препуних мржње и беса за време Великог божићног поста у моменту када треба да се обрати председник Републике Србије.

Још је више запањујуће понашање неколицине одборника покрета Двери који су просветни радници, чиме се и намеће питање о поруци коју шаљу својим ђацима и младим нараштајима. А, о протеклим дешавањима у чачанским школама, СНС ће покренути озбиљну и темељну расправу наредних дана.

О поступцима и понашању одборника Двери на свечаној седници Скупштине Града, које ни мало не приличи онима који се на речима залажу за једно, а на делима показују супротно, суд ће донети наши суграђани.

СНС ће се и даље залагати за поштовање уставног права и демократског начела, да свако има загарантовану слободу за изношење свог става и мишљења.

Свесни смо да у ситуацији огромне подршке коју СНС има за свој Програм и дела, неки покушавају да праве рекламу за себе, неоправданим и свакојаквим нападима на нас, не би ли тиме постали некакав политички фактор.

Ми им у томе не желимо помагати, нити полемисати са таквима, већ смо зарад јавности морали да се огласимо, а и због медијске слике послате о нашем Граду, која не одговара реалном политичком стању у Чачку.