Саопштења

Опозиција доживела фијаско у Чачку

Опозиција доживела фијаско у Чачку

На политички организованој блокади Ибарске магистрале, иницираном од нове-старе коалиције Нове Србије и Двери, као и неколицина бивших напредњака, сада активиста Јеремићеве странке, појавило се тек неколико десетина грађана и то махом из околних општина.

Забринути грађани и самозвани еколози повукли су се са блокаде након што је председник Александар Вучић одржао реч и Скупштини вратио Закон о експропријацији и иницирао измене Закона о референдуму и народној иницијативи. Ипак, мања група политичких активиста наставља да терорише људе и ускраћује им право на слободу кретања. Грађани су препознали да тзв. „протест“, сада воде чланови пропалих странака, који само гледају како да користе недовољно информисане људе у настојању да уз помоћ улице поново дођу на власт.

Овим путем апелујемо на све опозиционе активисте да одустану од блокаде путева, престану са бесомучним малтретирањем учесника у саобраћају и омогућавају свим грађанима слободу кретања. Своје политичке ставове и програме могу слободно промовисати на местима која су предвиђена за политичку кампању и тај вид активности, што свакако нису важне и фреквентне саобраћајнице у Србији.