МУДРОСТ ЈЕ ПОБЕДИЛА ОГРАНИЧЕНУ ПАМЕТ

Маске су коначно пале. Више нема никакве дилеме да такозвани Савез за Србију, на власт жели да дође насилним путем и да зато неће бирати средства.
Изазивање сукоба, отворене провокације, позиви на насиље према неистомишљеницима и сулуде акције које су заштитни знак српске опозиције протеклих месеци, од уторка увече заменила је нова стратегија - претња директним физичким нападом на председника Републике Србије Александра Вучића.
Оно што се у уторак догодило испред зграде РТС-a у Београду, није било ништа друго него позив на линч изабраног председника државе. Потпуно је јасно какав је сценарио био планиран.
Нажалост, најбучнији, најагресивнији и најпримитивнији у маси која је у уторак вече опколила зграду РТС-а, поново је био бивши Чачанин Бошко Обрадовић, предводник бившег покрета Двери. Његов острашћени, хушкачки говор послао је недвосмислену поруку, а она гласи, да нико ко не мисли као он, не треба да се осећа безбедно на улици. И то није неочекивано, јер он и његови пајташи из Савеза за Србију осим насиља и немају другу политику.
Наступ председника Републике Србије Александра Вучића у емисији „Упитник“, најбоље је показао зашто он и његова политика уживају огромну подршку грађана Србије и како се треба борити за нашу државу, а појављивање председника испред зграде РТС-а, показује како окупљени мишеви реагују на појаву лава.
Занимљиво је и да се све догађа само дан након што је објављено истраживање јавног мњења по коме самозвана главна опозициона снага у Србији има свега 8,5 процената поршке бирача, значајнио мање него само неколико месеци раније. Дакле, извор фрустрације је више него јасан, али фрустрација и незадовољство никако не могу бити оправдање за очајничке потезе као што је изазивање кризе у земљи насилним путем.
Поручујем лидерима Савеза за Србију да се подршка народа добија на другачији начин. Онако како то раде Александар Вучић и СНС. Радом, поштењем и одговорношћу. Када то немаш, онда се плашиш да изађеш на изборе, а до фотеље желиш да додђеш на улици. Грађани, међутим, треба да буду мирни, јер се такве опасне намере никад неће остварити.
Позивам све политичке актере на смиривање страсти, а надлежне државне органе, да као и до сада, одговорно обављају свој посао.

Повереник Градског одбора СНС Чачак