Саопштења

Династија Илић би да се врати на власт уз помоћ Тројанског коња

Династија Илић би да се врати на власт уз помоћ Тројанског коња
Један пропали политичар, човек којег је време одавно прегазило, ових дана свим силама покушава грађане Чачка да убеди да је заправо он нова снага која ће повести Чачак у препород. Заборавља, притом, да је он најодговорнији што је град на Морави постао црна економска рупа од средине 90-их па све до 2016. године када је последњи изданак његове династије сишао са политичке сцене.
Наравно, реч је о Велимиру Илићу, лидеру једне минорне, али веома гласне коалиције, коме у улози својеврсног Тројанског коња саслужује Александар Радојевић, суштински градоначелник Чачка од 2012. до 2016. године, иако је ту функцију номинално обављао Вељов рођени брат Војислав.
Династија Илић сада покушава да се свим силама поново докопа власти не би ли коначно уништила све оно што није успела до пре осам година и у чему их је спречио најуспешнији градоначелник у протекле више од три деценије Милун Тодоровић.
Па да се подсетимо живописне политичке биографије човека коју су обележили скандали, простаклуци, лажна обећања и, што је најпоразније, општи суноврат Чачка, града којим је на овај или онај начин Велимир Илић руководио пуних 20 година.
То је човек у чијих 20 година у Чачак није уложен ни један једини евро било страних, било домаћих инвестиција. Фабрике су затваране, радници су отпуштани, али се он енормно обогатио. Направио је чак и свој затворени базен у дворишту породичне куће. Постао је власник бројних некретнина, а само у центру Чачка имао их је десетак, неке и на ексклузивним локацијама. У време док је био на челу Министарства грађевине подигао је себи велелепни објекат у Качулицама, И то, без грађевинске дозволе. Како је све то створио од министарске или плате председника Скупштине општине Чачак?
Обећавао је отварање фабрике дувана, кондиторских производа, терен за поло, марину на Морави, стазу за трке Формуле 1 (!!!), али, док је Илић задовољно гледао како му се увећава банковни рачун, Чачани од свега тога нису видели ништа. Бивали су све сиромашнији, са грчевитим страхом да ли ће сутра остати без посла.
Чачане је у време Велимира Илића било срамота да уопште признају одакле долазе, јер се Илић бахатио, шутирао новинаре, уживо псовао и говорио разне гадости у телевизијским емисијама, лажно оптуживао новинара за напаствовање оваца, а његови телохранитаљи су чак физички напали новинара који је снимао изградњу клинике у Качулицама. О свему томе била је обавештена полиција, али се Вељо потрудио да све то буде заташкано и нико за то није одговарао.
Свог рођеног брата Војислава, човека неснађеног у времену и простору и без икаквих професионалних компетенција, повукао је из инвалидске пензије и поставио га најпре на место директора ,,Градца'', а онда, на опште згражавање јавности, и градоначелника Чачка.
У време владавине његовог брата преплаћена је зграда Дома војске за читавих 400.000 евра. Питамо се где је завршио тај новац.
Сетимо се и да је његова Нова Србија тада само у једном дану запослилиа 111 људи у ЈКП ,,Комуналац''!!!
Стицање звања магистра, човека који је познат под надимком Вељо Лампек, је, такође, упитно. Сећамо се да је магистарски рад из области коју ни он сам јавно није знао да именује, одбранио пред комисијом чији су поједини чланови били из редова његове партије.
У кампањи реинсталирања династије Илић на власт у Чачку, што је најзанимљивије, најистуренији је Александар Радојевић, човек који је о садашњем компањону по кулоарима и кафанским сепареима говорио све најгоре, толико лоше да то пас с маслом не би појео. Сада је одлучио да није толико лоша позиција Илићевог потрчка и Тројанског коња, само ако ће му то помоћи да пређе толико жељени цензус.
Тај велики хуманиста, како сам себе представља, папрено наплаћује прегледе у својој приватној ординацији, која тешко може да се отвори од лекарске плате. Нуђено му је да буде директор чачанске болнице, али он није желео да се прихвати одговорности, већ му је лакше било да критикује са стране, заваљен у фотељу веома добро плаћеног члана управног одбора једне компаније која нема никакве додирне тачке са медицином.
Тај Тројански коњ одговоран је за једну од највећих финансијских афера у Чачку икада, а то су озбиљне малверзације око изградње Стоп шопа у Авенији липа, због чега су вођени и судски поступци.
Чачани треба да знају, а сигурно знају, да је глас за Радојевића глас за повратак Велимира Илића на политичку сцену, глас за Вељино појило у центру града и вола на ражњу на чачанском тргу, глас за крађу и крадуцкање, глас за лажне дипломе, за непотизам и малверзације, глас за пропаст Чачка, глас за све оно најгоре што град карактерисало читавих 20 година и чији су главни протагонисти били управо браћа Илић и њихов компањон из рачуна Радојевић.
И зато смо сигурни да Чачани врло добро знају ко су политички шарлатани и распикуће, а ко одговорни људи уз које град може да се развија, а људи да живе боље. Победа листе ,,Александар Вучић - Чачак сутра'' биће убедљива и чиста као суза.
Градски одбор СНС Чачак