Вести

Завршена реконструкција Улице Савковића коса

Завршена реконструкција Улице Савковића коса

Данас су градоначелник Милун Тодоровић и помоћник градоначелника Милош Стеванић посетили МЗ „Љубић“ где је завршена реконструкција Улице Савковића коса. Мештани у овом делу града су више од 40 година чекали на уређење ове саобраћајнице, а понајвише решавање проблема кишне канализације. Уз помоћ Владе РС, преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на захтев Града Чачка, добијено је 73 милиона динара и два милиона издвојена су из градског буџета.
-У овом делу града живи око стотину домаћинстава, који су се деценијама мучили са плављењем својих дворишта и подрума, након обилнијих падавина. Уз велики напор локалне самоуправе и на задовољство грађана решили смо велики проблем. Наше Јавно комунално предузеће „Водовод“ је одрадило одличан посао, а саобраћајница је у дужини од 750 метара, веома квалитетно одрађена, наравно са тротоарима, и безбедност саобраћаја је на високом нивоу. Примили смо захтев грађана и за постављање лежећих полицајаца, веома брзо донећемо решење да и они буду урађени- рекао је Тодоровић. Он је нагласио да се радови на путној инфраструктури у овом делу града настављају.
- Реконструкција Старчевића пута је у току, а Улица Гвоздена Пауновића је завршена, тако да ћемо веома скоро имати комплетирано реконструисан око два и по километра ове три повезане саобраћајнице. Након 60 година, успели смо да, код Љубић дома, исплатимо земљише са кога смо уклонили објекат и направили лепу окретницу за нашег локалног јавног превозника- реко је градоначелник Чачка.