Саопштења

Блокада саобраћаја малтретирање обичних људи

СНС Чачак: Блокада саобраћаја малтретирање обичних људи, опозиција нема подршку народа

Поштовани грађани,

За два дана славимо 16. рођендан наше странке. Док смо били у опозицији организовали смо много скупова, митинга и протеста, али никада нисмо блокирали саобраћај и малтретирали обичне људе. Нисмо то радили јер смо желели да постанемо државотворна странка. Данашња блокада саобраћаја у Прељини поново је показала сву осионост и бахатост убедљиве политичке мањине која годинама уназад покушава да тему екологије злоупотреби зарад своје личне користи. Данас су блокаду у Прељини организовали Александар Јовановић Ћута и Мирослав Алексић, заједно са још неколико десетина људи из целе Србије, а најмање из Чачка. У исто време у Лозници на челу колоне био је Срђан Миливојевић. Они су одлучили да грађанима ускрате Уставом загарантовано право на слободу кретања и да сатима малтретирају породице са бебама. Те велике демократе су се по ко зна који пут иживљавали над остатком народа зарад искљуциво, али ИСКЉУЧИВО личне политичке користи.

Нејасно је зашто блокаде нису организовали 2004. када је Рио Тинто дошао у Србију или 2011. када су изменама Закона о енергетици окогућили Рио Тинту ексклузивна права на експлоатацију литијума. Ми данас живимо један парадокс и иронију живота у којој људи који су нас 10 година убеђивали да је литијум наша животна шанса, сада траже да будемо једина земља на свету која ће забранити истраживање литијума. Али шта друго можемо очекивати од људи који су покушали да искористе трагедију у Рибникару за бољи резултат на изборима.

Позивамо све људе, да не наседају на провокације, да не буду инструмент за поделе међу народом и рушење државе у рукама професионалних и плаћених “револуционара”. Тај модус операнди за сламање и потчињавање слободних народа и држава је већ виђен широм света и свуда се завршио сиромаштвом, губитком независности, а нажалост суровим ратовима. Јер ово није критика власти, друштвени дијалог са циљем да држава напредује и буде боља. Ово је намерно и циљано дестабилизовање државе које има за циљ изазивање вештачких криза, као начин за промену легитимно изабране власти.

Да ли је пројекат “Јадар” добар или не, да ли држава треба да га спроводи или не, тема је која захтева озбиљан и стручан дијалог. Држава неће начинити ниједан корак без детаљних студија и чврстих гаранција, а пре свега уз изјасњавање грађана. Мишљење грађана о овој теми је за нас најважније, али оно се може спроводити само онако како је то дефинисано у демократским друштвима. Уличне борбе за власт, урушавање државе, подизање тензија међу народом, позивање на грађанске сукобе организују они који желе добро само себи, али не и нашој Србији.

С поштовањем,
Повереништво Градског одбора СНС Чачак