Вести

Смањење броја одборника

Српска напредна странка ће предложити измене Статута града како би се смањио број одборника и појачао утицај стручних радних тела Скупштине града на доношење одлука и креирање одлука.
То је речено на данашњој конференцији за новинаре у Градском одбору СНС-а.
Бојан Драшковић је осим иницијативе за промену статута поменуо и даље преиспитивање органа градске власти који очигледно раде против себе, поменувши заменика градоначелника кога није желео јавно да именује.
На данашњој конференцији се поменуо још одлив младих из нашег града, који је заменик градолначелника Раденко Луковић, демантовао поткрпљеним и видљивим чињеницама. –Појединци износе став да је овде сивило, да је овде све мртво, да млади одлазе, да је заступљено партијско запошљавање. Није тачно да је сивило у привреди и да млади енормно одлазе. Упућују нас да се усмеримо на Јагодину као еталон развоја. Јагодина је по степену развијености у III степену, а Чачак у првом. Стопа незапослености је 37, а у Чачку 27. Просечне зараде у Јагодини су ниже него у Чачку. Није пристојно и одговорно излазити са паушалним подацима - поручио је Луковић.
Повереништво СНС-а формирало је мрежу месних одбора, укупно 61. Задаци месних одбора су да на терену успоставе страначку инфраструктуру и да препознају проблем грађана на теrену који покривају. Формирали смо 18 координација стручних савета. Повереништво је проценило да стручне савете препусти младим људима . Коначно је дошао тренутак да дође до смене генерација на политичкој сцени. Оне ће донети планове и програме деловања стручних савета, а то ће бити основ за формирање платфоме СНС-а за локалне изборе- истиче Игор Трифуновић.
Други повереник, Марко Парезановић, захвалио се свима који су прихватили да координирају стручним саветима, наводећи да ће СНС у наредном периоду радити на томе да кадровски још више ојача. – Трудимо се да водимо рачуна о нашој политици и да водимо позитивну кампању, али када нас неко напада у недостатку сопственог програма и идеја морамо да се бранимо. Ако једна политичка опција саопшти како нисмо ништа добро урадили, а онда би они урадили много боље јер су паметнији и много способнији, онда морамо да кажемо да је то демагогија, политиканство и да то осудимо. То је и разлог зашто је та странка била испод цензуса и што ће то бити и убудуће. Када је у питању кандидатура Велимира Илића, огласили смо јер су раније постојала подметања да је наша странка у функцији других људи и странака. Пре 18 месеци наша партија је освојила преко 50% гласова у овом граду и ми немамо ни један разлог да штитимо било чије друге интересе осим интереса наше странке и овог града. Када смо говорили о томе да је нечије време прошло говорили смо у смислу будућих избора. Сигурни смо да ће будући градоначелник бити из редова СНС-а, изнели смо тај став и то је легитимни став- рекао је Парезановић.

Нема напуштања СНС-а
Повереник Марко Парезановић рекао је да није дошло до напуштања странке незадовољних чланова након постављања нових повереника, као и да нема информације да ће сарадници бившег повереника на изборе изаћи као група грађана. – Ми немамо ни један податак да је било каквог одливања нити да се спрема нека листа као група грађана коју би чинили наши бивши чланови. То је легитимно политичко право. Ако неко сматра да је то пут којим треба да крене ми немамо ништа против – рекао је Парезановић.